En İyi Dizüstü Oyun Bilgisayarı Markaları | 8 Marka

oyun bilgisayari markalari
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Oyunda hız kesmemek için tercih edebileceğiniz en iyi oyun bilgisayarı markaları, donanımsal özellikleri ile sizleri etkilemeye hazır. Dünyada ve Türkiye’de en fazla tercih edilen oyun laptop markaları:

1.MSI

Tayvan kökenli olan ve uluslararası hizmet veren bir teknoloji şirketidir. MSI, dizüstü bilgisayarlar, masaüstü bilgisayarlar, anakartlar, monitörler ve çeşitli aksesuarları ürün yelpazesinde bulundurmaktadır.

MSI, ürettiği ürünlerde ileri düzey teknolojileri kullanmaktadır. SteelSeries Klavye ile kullanıcılarına 1000’den fazla renk seçeneği olan aydınlatmalı klavye kullanma imkanı vermektedir. TDE, tek tuşla overlock işleminin yapılmasını sağlayan teknolojidir. Killer Switch, ağ üzerindeki bağlantıyı güçlendirerek daha pürüzsüz bir oyun oynama imkanı sunmaktadır. NOS, prizdeyken işlemci hızını arttırmak için kullanılmaktadır. Rurbo Fan teknolojisi tek tuşla soğuma işlemi için kullanılmaktadır. Dynaudio ve Audio Bass, 2 tane üste 1 tane altta olmak üzere 3 hoparlör kullanılarak efekt gücünün daha iyi hissedilmesini sağlamaktadır. Multi Display, birden çok ekrana görüntü verilmesini ve bu sayede oyunun daha boyutlu hale gelmesini sağlamaktadır. SuperRaid, sabit diskin hızını 15 kata kadar arttırabilen bu teknoloji ile bilgisayarın yavaşlaması önlenmektedir. Super Charger özelliği ise USB ile bağlanan cihazların hızlıca şarj edilmesine olanak sağlamaktadır. seyhananaokulu.com

  • MSI Stealth 17 Studio A13V
  • MSI Stealth 16 Studio A13V
  • MSI Stealth 14 Studio A13

2.HP

hp pc

William Hewlett ve David Packard adlı iki öğrenci arkadaş tarafından 1939’da kurulan teknoloji şirketidir. Şirketin adı Hewlett Packard Company’dir. Ölçü ekipmanları satarak yola başlayan şirket günümüzde IT, donanım, bilişim ve daha bir çok konuda hizmet vermektedir.

HP, oyun bilgisayarları için hiçbir oyunu geride bırakmayacak ileri teknoloji ürünler demektedir. Ürünlerde yapay zeka teknolojisini kullanılmaktadır. Bu teknoloji ile chazın çeşitli ince ayarları optimize edilerek performansın arttırılması sağlanmaktadır. Ayrıca ışın izleme teknolojisi de cihazlarda kullanılmaktadır. Bu teknoloji ile bilgisayar en hızlı şekilde çalışırken aynı zamanda gerçekçi ve sürükleyici bir deneyim yaşama imkanı sunmaktadır. Bu nedenle HP, oyun bilgisayarı marka önerisi isteyenler için uygun bir tavsiyedir.

  • HP OMEN Laptop 16 – U0003NT
  • HP Victus Laptop 16 – R0001NT
  • HP Victus Laptop 16 – S0036NT

3.ASUS

asus pc

Tayvan kökenli bir teknoloji şirketidir. Pegasus isimli mitolojik varlığın son 4 harfinden adını almıştır. Şirketin ürün yelpazesinde bilgisayarlar, anakartlar, monitörler ve telefonlar gibi pek çok cihaz bulunmaktadır.

ASUS bilgisayar modelleri renk ve diğer pek çok konuda sahip olduğu seçeneklerle özelleştirmeyi kullanıcılarına sunmaktadır. Firmada her bütçe için uygun ürünler bulunmaktadır. Studiobook serisi ile fikirleri hayata geçirmek konusunda adım atmışlardır. NanoEdge adlı ince çerçeveli bir ekran bulundurmaktadır. İleri seviyede gelişmiş grafikler ve taşıma kolaylığı ile sürükleyici bir oyun deneyimi sağlamaktadır. Akıllı Performans Teknolojisi, soğutmada kolaylık sağlamaktadır.

  • ASUS ROG Zephyrus G16 (2023) GU603
  • ASUS ROG Flow Z13-ACRNM RMT02 GZ301VIC
  • ASUS ROG Strix G17 (2023) G713

4.LENOVO

lenovo

Çin kökenli, çok uluslu bir teknoloji şirketidir. Bilgisayar, akıllı telefon ve bu teknolojilerle ilgili tasarımları üretmede uzmanlaşmış bir şirkettir. 2021 verilerine göre dünyanın en büyük kişisel bilgisayar satıcısı olmuştur. En popüler ürünleri dizüstü bilgisayarlardır.

Lenovo, oyun bilgisayarlarında çeşitli özelleştirme teknolojileri dışında farklı teknolojiler de kullanmaktadır. Bazı modeller de son nesil İntel Core çekirdek işlemciler yer almaktadır. Bazı bilgisayarlar daha üst düzey grafiklere ve üst düzey Dolby Audio teknolojisine sahiptir. Lenovo yüksek kaliteli oyun bilgisayarları ve kullanılan teknolojiler ile oyun bilgisayarı markaları arasında yer almaktadır.

 

  • Lenovo Legion Slim 7i Gen 7 (16, Intel)
  • Lenovo Legion Pro 7 Gen 8 (16, AMD)
  • Lenovo IdeaPad Gaming 3i Gen 7 (15, Intel)

5.DELL

ABD, Texas merkezli bir teknoloji şirketidir. Şirket bünyesinde kişisel bilgisayarlar, veri depolama cihazları, çeşitli yazılımlar, kameralar, sunucular ve yazıcılar gibi ürünler bulundurmaktadır. Lenovo ve HP’den sonra en büyük üçüncü kişisel bilgisayar üreticisidir.

DELL, ürettiği gaming bilgisayarlarında kullanıcı deneyimini arttırmak için çeşitli ileri seviye teknolojiler kullanmaktadır. NVIDIA Geforce grafik kartları ile grafiklerin kalitesi arttırılmaktadır. Yüksek performansa sahip işlemciler ile bilgisayar donanımı güçlendirilmektedir. Ayrıca depolama için hızlı depolama birimleri yer almaktadır.

  • DELL ALİENWARE M15 R7
  • DELL ALİENWARE M17 R5
  • DELL ALİENWARE X16

6.ACER

Tayvan merkezli bir teknoloji şirketidir. 2021 verilerine satış birimine dünyada altıncı sıradadır. Firmanın ürünleri; Dizüstü bilgisayarlar ve masaüstü bilgisayarlar, monitörler, tabletler ve çeşitli aksesuarlar olarak pek çok seçeneğe sahiptir.

Acer bilgisayar modelleri; kaliteli ve yüksek performanslı oyun deneyimi sağlamak için üretilmiştir. NVIDIA GeForce grafik kartları, yüksek performans gösteren işlemciler, hızlı depolama için ileri teknoloji birimler ürünlerde kullanılmaktadır. Ayrıca çeşitli renk kalibrasyon araçları da kullanılmaktadır.

  • ACER Nitro 17 İntel
  • ACER Nitro 17 AMD
  • ACER Nitro 16 AMD

7.MONSTER

monster oyun pc

Dizüstü bilgisayar üretiminde uzmanlaşan ve yalnızca bu alanda üretim yapan bir Türk firmasıdır. Şirketin bilgisayar üretimindeki amacı; masaüstü bilgisayar seviyesinde performansa sahip olan dizüstü bilgisayarlar üretmektir.

Monster bilgisayarların üretim amacı tamamen oyun sebebiyledir, oyuncu bilgisayarı olmak için üretilmiştir. Oyun içi deneyimleri arttırmak için NVIDIA GeForce grafik kartları ile donatılmış bir sisteme sahiptir. Yüksek performansa sahip işlemciler ve hızlı veri depolama sistemi de bilgisayarın avantajlarındandır.  İçerdiği teknoloji ve oyun için üretilmesi sebebiyle Monster, oyun pc markaları arasında hızla yükselmektedir.

  • MONSTER Semruk S7 V8.1.1 17,3
  • MONSTER Tulpar T6 V1.1.1 16
  • MONSTER Tulpar T7 V20.6.2 17,3

8.EXCALIBUR

casper

Casper’a ait olan EXCALIBUR, yüksek performanslı oyun bilgisayarları ile ön plana çıkıyor. Ömür boyu performans garantisi ile bilgisayara ücretsiz bakım yapan bu firma, bilgisayardan aldığınız performansı üst seviyede tutmak için hayret gösteriyor. Oyun bilgisayarı markası olan Excalibur’un sunduğu modeller:

  • Excalibur G770 (Giriş seviye)
  • Excalibur G870 (Orta-yüksek)
  • Excalibur G911 (En yüksek performanslısı)
thumbnail
LOL Sistem Gereksinimleri
LoL Sistem Gereksinimleri Nelerdir? Her PC Kaldırır Mı?

En İyi Dizüstü Oyun Bilgisayarı Markaları | 8 Marka

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1 Yorum

  1. Lenovo tek geçerim gerçekten aşırı memnunum.

    Cevapla
Giriş Yap

Oyunloger ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!